szkoda, po prostu nie chce zarysować świeżo kupionych felg ^^, a że kompletnie się nie znam na tym to postanowiłem zapytać co byście polecali za oponę do tej felgi
[O2] Felgi 16" na lato, które warto kupić
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez pato.TDiszkoda, po prostu nie chce zarysować świeżo kupionych felg ^^, a że kompletnie się nie znam na tym to postanowiłem zapytać co byście polecali za oponę do tej felgisaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
aldam, a może się na takie zdecydujesz : http://cgi.ebay.pl/Neue-original-Aud...item3ca95bf0a2
O2 jakoś tak by na nich wyglądała, moje marzenie, co prawda to nie 16" ale czego się nie robi dla lansuZałączone plikiO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
leszekmw napisał/a:
naprawdę rozważcie dobrze zakup kół 17
Potwierdzam , są zdecydowanie za małe, do OII to 18" :diabelski_usmiech
A tak na poważnie mamy w domu kilka aut na dużych kołach, miałem moje poprzednie wszystkie auta ze zminionymi felgami na wieksze, wszystkie na nizszym zawieszeniu. I powiem wam szczeże że np. pomiędzy 17" 225/45 a 18" 225/40 to naprawdę nie czuć specjalnej różnicy.
Najlepiej wstawić sobie 14" z mega balonem i mieć trzymanie na zakręcie jak w Moskwiczu, ale jak to wyglada :shock: .Już się nie mogę doczekać wiosny , bo nie mogę patrzeć na RS-kę na 16" zimowych. A prawda jest taka , że na duże dziury trzeba uważać i na 16"-tkach bo mozna rozwalić felgę lub oponę , ja jeżdzę już któryś rok na 17"/18"/19" w różnych autach i jeszcze nigdy żadnej felgi nie zniszczyłem.
Chyba że ktos jeździ z zamknietymi oczmi albo po pijaku, to ok. polecam 15" . :?
Zamieszczone przez lorualdam, a może się na takie zdecydujesz : http://cgi.ebay.pl/Neue-original-Aud...item3ca95bf0a2
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GrzechosI powiem wam szczeże że np. pomiędzy 17" 225/45 a 18" 225/40 to naprawdę nie czuć specjalnej różnicy.
sądzę że nasza dyskusja robi się bezcelowa, co mieliśmy do powiedzenia mądrego /przynajmniej jeżeli chodzi o mnie / to już zostało powiedziane , a każdy sobie przemyśli i zrobi jak mu bedzie pasowałoO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zgadzam się z leszekmw.
Dyskusja w temacie schodzi na wybór pomiędzy 16" a 17". W tym temacie wszystko zostało juz powiedziane. Każdy wybierze co mu bardziej pasuje.
Proszę szanownych forumowiczów o zamieszczanie propozycji felg 16" , które waszym zdaniem ładnie prezentują się na o2. Zbliża się letnia pora roku (nawet jeżeli jeszcze tego nie widać ), więc wiele osób może z tego tematu skorzystać. A o kilku propozycjach szczerze mówiąc nie wiedziałem, za co dziękuję.
EDIT
Jeszcze kilka moich spostzreżeń odnośnie felg.
Pomijam kwestie wzoru. Imo najlepiej jak:
- ramiona felgi nachodzą na rant
- w wenątrz felgi brak jest dodatkowego rantu.
- środek felgi (tam gdzie schodzą się ramiona) jest jak najmniej zabudowany (przez co ramiona wydają się dłuższe).
Te 3 warunki powodują, że taka 16" wygląda na 0.5 cala większąAudi A4 1.8TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AndysDezent F
- AEZ Wave
PS. czy aez wave występuje jedynie w tym przyciemnionym kolorze?
może jeszcze RF DARK z Alcara..., ale nie widziałem tego jeszcze na żywo , nowość
popatrzcie sobie jeszcze na to , tylko nie wiem czy mają konfigurator.
O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aldamJa mam jasny kolorek (beż cappucino) i wydaje mi się , że ciemniejsze felgi niestety nie pasują.
Kiedyś chyba były dezenty F całe srebrne.
nie było F srebrnychO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pato.TDihttp://www.allegro.pl/ite...i_16_5x112.html
http://www.allegro.pl/ite...perleggera.html
drugie et do passata , ale cena doskonała , aż za doskonała :diabelski_usmiech , ta superleggera jest już od jakiegoś czasu wycofana przybliżona ostatnia cena około 700zł . chyba że gdzieś komuś zostały zapomniane w magazynie...
właśnie wczoraj dostałem najnowszy katalog Alcara , jest w nim parę zdjęć aut z felgami , jakby co mogę podpowiedzieć jakie felgi wybrali dizajnerzy alcara do różnych typów karoserii . z tym że od razu mówię ze to jest dosłownie parę zdjęć.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
aaa.. :szeroki_usmiech , zamarzam powoli w zakładzie...
AIRBLADE - TT białe cabrio
YACHT - biała 3
EXCITE dark - jakies białe coupe
NEMESIS - diablo białe
PHOENIX dark/zwykły - białe cayenne
TOUGE GRAPHIE - białe TT
RI dark - mazda3 ciemna
RG dark - exeo ciemne
RE - golf 6 srebrny
Ldark - polo ciemne
RB dark - audi cabri ciemne
Dezent O - ceed ciemna
no i tyle..pisze ciemne ponieważ zdjęcia sa w tonacji czarno białej , więc może być grafit równierzO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
mecholl, hmm. , dziwne , ale niema takiej felgi w polskiej ofercie...
jest http://www.autotiptop.com.pl/dev/con...es/big_212.jpg ale ma zupełnie inny kolor :?
jakby ktoś był zainteresowany tą felgą to fajnie wygląda na ciemnych kolorach niemetalicznych , zielony , granatO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
Komentarz